Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.
web tracker
Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni. A tartalom kereskedelmi célokra NEM használható fel.

Horasz konyhája

Gasztronómia otthon, ételek, italok receptek férfi szemszögből. Hús minden mennyiségben, kínai és olasz tészták, néha pedig desszert.

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Horasz: @Wekerlei: Egy egy ilyen alkalomnál nem az idő a lényeg, hanem az esemény. Ül az ember a tűz melle... (2012.07.18. 12:39) Őz pörkölt borgácsban
  • Wekerlei: Mindig rosszul vagyok amikor ilyen 4 órás főzésekről hallok. Én bármilyen kemény húst egy óra alat... (2012.07.18. 12:30) Őz pörkölt borgácsban
  • nagypapi: Legyetek hosszú életűek minden tekintetben! NP (2012.06.01. 11:42) Séfbolt
  • A díler: Át tudom érezni :))) Sok sok sikert nektek! :) (2012.05.21. 11:54) Séfbolt
  • vladx: hajrá Horasz :) sok sikert és tejjel mézzel folyó Kánaánt :) (2012.05.21. 11:15) Séfbolt
  • ehran: Hehe, pont arra jöttem el ma reggel, ha ezt tudom... :) (2012.05.21. 10:21) Séfbolt
  • zsurkenyer: Kedves Horasz ! Kérlek nézz be Zsúrkenyérhez! Köszönöm: Sutyi (Zsúrkenyér-né :)) (2012.04.15. 03:49) Szilveszteri menüajánló 2011
  • Utolsó 20

Címkék

Töltött csirkecomb

2008.02.07. 09:43 | Horasz | Szólj hozzá!

Címkék: burgonya csirke hagyma zsemle

 

A sok disznóvágás és nehéz étel után egy hétvégén valami egyszerűre vágytam. A szomszéd hentesnél gyönyörű csirkecombokat kaptam. Miközben azon gondolkodtam mi legyen belőle, Kedvesem töltött csirkecombot rendelt.
Töltelék:

Nagymamám receptje, húsvétkor felénk ezt szokták kínálni kenyér helyett a kalács mellé. Eredetileg zsömle kell hozzá, de amikor készítettem csak kenyér volt otthon. Tehát:
  • 3 nagyobb szelet kenyér, héjak levágva.
  • 3 tojás,
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma lereszelve,
  • 4-5 gerezd fokhagyma szintén lereszelve,
  • 2 csokor petrezselyem, de mivel az sem volt otthon, egy csomag szárított petrezselymet használtam (jujj, azt hiszem ebben a pillanatban vetett ki magából a hazai gasztróblogger közösség).
  • zsemlemorzsa, hogy könnyedén tudjuk igazítani a töltelék állagát,
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint (jó sok!)

A kenyérszeleteket vízbe áztattam (lehet hús alaplé vagy tej is, kinek mi szimpatikus), kinyomkodtam, összekevertem a tojással és egyéb hozzávalókkal. Zsemlemorzsát kb. 2 kanállal raktam hozzá, hogy ne legyen nagyon nyúlós.


Hogyan:

A csirkecombokat az alábbi fűszerkeverékbe forgattam: Só, bors, őrölt kömény, őrölt korrinader, őrölt majoránna.

A bőrt meglazítottam, és egy kiskanállal a tölteléket beügyeskedtem az így keletkezett „zsákba”, a masszával nem spóroltam, hadd legyen kiadós felkiáltással.

Egy tepsibe kb. 3 kanál olajat eloszlattam, illetve 1-1,5 dl vizet is öntöttem bele. Belerakosgattam a combokat, majd fóliával lefedetem, ment 45 percre a 190 fokos sütőbe. Amikor a hús megpuhult (villával ellenőrzöm), leveszem a fóliát és tepsi alján lévő zsiradékkal öntözve pirosra sütöm a combokat.

Köretként fűszeres sült krumpli készült. A tepsiben lévő krumpli darabokra sót, borsot, őrölt rozmaringot és fokhagyma granulátumot szórtam. Ráöntöttem kb. 1,5-2 dl olíva olajat, és kézzel összeforgattam. 20-30 perc alatt sült meg a csirke melett.

A bejegyzés trackback címe:

http://horasz.blog.hu/api/trackback/id/tr60326043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.