Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.
web tracker
Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, a forrás megjelölésével lehet felhasználni. A tartalom kereskedelmi célokra NEM használható fel.

Horasz konyhája

Gasztronómia otthon, ételek, italok receptek férfi szemszögből. Hús minden mennyiségben, kínai és olasz tészták, néha pedig desszert.

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Horasz: @Wekerlei: Egy egy ilyen alkalomnál nem az idő a lényeg, hanem az esemény. Ül az ember a tűz melle... (2012.07.18. 12:39) Őz pörkölt borgácsban
  • Wekerlei: Mindig rosszul vagyok amikor ilyen 4 órás főzésekről hallok. Én bármilyen kemény húst egy óra alat... (2012.07.18. 12:30) Őz pörkölt borgácsban
  • nagypapi: Legyetek hosszú életűek minden tekintetben! NP (2012.06.01. 11:42) Séfbolt
  • A díler: Át tudom érezni :))) Sok sok sikert nektek! :) (2012.05.21. 11:54) Séfbolt
  • vladx: hajrá Horasz :) sok sikert és tejjel mézzel folyó Kánaánt :) (2012.05.21. 11:15) Séfbolt
  • ehran: Hehe, pont arra jöttem el ma reggel, ha ezt tudom... :) (2012.05.21. 10:21) Séfbolt
  • zsurkenyer: Kedves Horasz ! Kérlek nézz be Zsúrkenyérhez! Köszönöm: Sutyi (Zsúrkenyér-né :)) (2012.04.15. 03:49) Szilveszteri menüajánló 2011
  • Utolsó 20

Címkék

Egyben sült csontos tarja

2009.02.25. 14:15 | Horasz | Szólj hozzá!

Címkék: recept hagyma sertés

Egy darab a nyári disznóvágásból visszamaradott csontos tarja bujkált a fagyasztó egyik szegletében, azonban hiába próbálta magát levescsontnak álcázni magát, lecsaptam rá és kiolvasztottam. A következőképpen készítettem el:

A húsdarabot (jó 1,5 kg lehetett) a csontra merőlegesen bevagdaltam, zsebeket képeztem, gyakorlatilag úgy mintha egy szeletet akarnék vágni belőle, csak éppen nem vágtam át teljesen a húst (remélem érthető). A zsebeket belülről bedörzsöltem sóval és durvára őrölt borssal. Egy közepes fej hagymát felkarikáztam, és minden zsebbe beletömködtem annyit hagymát amennyi belefért, a vöröshagyma mellé került még zsebenként 2-3 gerezd felkarikázott fokhagyma is. A húst mindkét oldalról megtűztem hústűkkel, hogy a „zsebek” jól zárjanak, majd saját sült hús fűszerkeverékemmel (kömény, paprika, koriander, majoránna, 1:1 arányban) szórtam meg bőven az egész húsdarabot.

Egy tepsibe 2 kanál olíva olajat öntöttem, valamint 2 dl vizet, beletettem a húst, lefóliáztam, majd ment 1 óra 15 percre a 200 fokos sütőbe. Villa próba után 15 percig pirítottam, fólia nélkül, a tepsi alján lévő zsiradékkal locsolgatva, hogy szép színe legyen.

Sima tört krumplival tálaltam, ajánlom mindenkinek aki ki akar próbálni valami nagyon egyszerűt és finomat.

A bejegyzés trackback címe:

http://horasz.blog.hu/api/trackback/id/tr91958131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.